Спортисти с дарение за закупуване на линейка в УМБАЛ - Бургас

Деца и треньори спестили пари от провалени заради пандемията състезания
10 дек 2020 12:22, Ния Христова
9
Спортисти с дарение за закупуване на линейка в УМБАЛ - Бургас
Снимка: БГНЕС
Деца и трeньори от Централния полицейски карате и джу джицу клуб в Бургас дариха сума, която спестили заради провалени заради пандемията състезания, на отделението по неонатология в университетската болница. С парите ще се закупи специализирана линейка за превоз на недоносени и болни деца.
 
Отделението по неонатология в УМБАЛ - Бургас от 2016 година се опитва да събере чрез благотворителна кампания средства за закупуване на специализирана линейка за транспорт на недоносени бебета и болни деца.
 
"Линейките, с които разполага болницата, не са специализирани за малки деца и бебета. Налагаше се да привеждаме деца, когато е необходимо за извършване на хирургични и други консултации, с транспорт, който не е специализиран и не е съответен за техните нужди", разказва д-р Мирослава Колева от неонатологичното отделение в здравното заведение пред Нова ТВ.
 
Болницата е отправила запитване за закупуване на автомобил, но цените, които им били предложени, не били по възможностите на лечебното заведение.
 
"Офертите, които ни бяха  предоставени са от 80 до 150 хиляди лева  за абсолютно оборудвана линейка, защото тя не е само кола. Вътре трябва да има изводи за кислород и освен това много важно е  да има специална шина, в която влиза определен модел транспортен кувьоз , с какъвто отделението разполага", посочи Юлия Андреева, УМБАЛ-Бургас.
 
Затова от лечебното заведение започнали кампания за набиране на средства. До момента сумата, набрана от предаването на пластмасови капачки и дарители, е едва около 40 хиляди лева. Всяко дарение се приема от отделението като глътка надежда, приближаваща ги до крайната сума.
 
Родители и треньори на деца от Централният полицейски карате и джу джицу клуб в Бургас научили за кампанията на отделението по неонатология в университетската болница в града.
 
"Това са средства основно на децата, тъй като, за да ходят на състезания трябват доста финанси.Примерно в чужбина едно състезание таксата от 20 евро нагоре, и тъй като заради пандемията няма състезания много от децата просто проявиха желание тези парички да отидат за нещо добро и ние ги насочихме към тази кампания", заяви Павел Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Това е наш патент на абсурда......значи да вземем от децата парички за да купим линейка!!!Звучи ми като ....войник отива на война и казва на детето си....я си дай играчката-автомат, та да уплаша противника, а пък аз като се върна ще ти я дам пак да си играеш!!!Хора, разберете ...Медицинските екипи, линейката, ваксината, апаратурата днес са 1 и пари държавата трябва да дава с приоритет, като при военно положение!!Оставете децата да играят, учат и спортуват!
8
0
 
1
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
А за нарисувани самолетчета и корабчета пари винаги ще се намерят! Милиарди даваме за глепости и с милиарди позволяваме да ни ограбват... , но за здраве и качествен живот - пари няма. Хак да ни е, като сме не народ, а ... !
7
0
 
3
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Браво на хората. Разберете, държава няма, трябва да се оправяме без някой да ни казва какво да правим. В белият свят към който се стремим хората си помагат повече отколкото се карат.Данъците които плащаме често не се харчат за благото на цялото общество и ако не си помагаме сами - ще изчезнем.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме голямото дарение от старши лейтенант Пулев.
5
0
 
4
 
! Отговори
Теди преди 3 години
Грижила съм се за бебетата там
4
2
 
3
 
! Отговори
А преди 3 години
президента вземащ 15бона,кога ще подари нещо,освен на дЕса,богата държава сме за НИЩО НЕПРАВЕНЕ 15 БОНА
3
0
 
2
 
! Отговори
Аха преди 3 години
До Теди И какво??
2
0
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ДЪРЖАВАТА КЪДЕ Е. ГЕРБ НАЛИ СА МНОГО СИЛНИ. ПАРИ ИМА ЗА МИТЮ ПАЙНЕРА И ЗА НЕГОВИТЕ ЛЮБОВНИЦИ (300 000 ЛЕВА ГРЕШНИ ПАРИ) ЗА ЛИНЕЙКИ НЯМА.
1
1
 
3
 
! Отговори
Теди преди 3 години
Аз съм работила в това същото отделение по неонатология